Brand och Säkerhets Byrån

Här kan du läsa och få gratis tips hur du kan skydda dig själv och andra.

BSB rekommenderar Säkerhetsutbildningar Sverige AB

Kategori: Allmänt

 
Säkerhetsutbildningar Sverige AB erbjuder kvalitetsutbildningar inom säkerhet. Vi anpassar och skräddarsyr ubildningar för företag, organisationer och privatpersoner.

Inom områden som Hjärt- lungräddning, Förstahjälpen, Brandskydd, Transportsäkerhet och Ergonomi erbjuder vi kurser över hela landet eller i våra lokaler. Instruktörerna som arbetar för Säkerhetsutbildningar har alla högsta certifiering, erfarenhet och kompetens för att kunna tillmötesgå gällande direktiv samt göra varje utbildning intressant, lärorik och unik.

Aktivistgrupp: Vi ska stoppa Anonymous!

Kategori: Allmänt

USA stoppar liga bakom falska Microsoft-samtal !

Kategori: Allmänt

Det amerikanska konsumentverket har tillsammans med fem andra länder satt stopp för ett
kriminellt nätverk som ägnat sig åt falska supportsamtal.
 
På senare har det blivit allt vanligare att bedragare utger sig för att ringa från ett stort programföretag och erbjuda support på en användares dator. Bedrägeriet som på senare tid även drabbat svenska användare brukar ofta komma i formen som uppger att de ringer från Microsofts support.

Den vanligaste varianten av bedrägeriet består i att en person ringer upp en användare och uppger att dennes dator är smittad med skadlig kod. För att lösa ”problemet” uppmanas användaren att installera ett program genom att slå på fjärrstyrningsfunktionen i Windows.

När problemet är löst ber bedragaren om betalt för att ha löst problemet. Det händer även att riktiga skadeprogram installeras på användarens dator då bedragaren får full tillgång till datorn via fjärrstyrningsfunktionen.