Brand och Säkerhets Byrån

Här kan du läsa och få gratis tips hur du kan skydda dig själv och andra.

En ny Facebook-grupp hänger ut och hotar personer som anses ha "tjallat" för polisen.

Kategori: Allmänt


En ny Facebook-grupp hänger ut och hotar personer som anses ha "tjallat" för polisen.Trots många anmälningar finns gruppen kvar.

– Policyteamet tar ställning till det så fort de hinner, säger Jan Fredriksson, ansvarig för Facebooks Sverige-kommunikation.

Ett 20-tal personer, som uppges ha vittnat eller gett polisen information, hängs ut med bilder och hotfulla kommentarer i den nystartade Facebook-gruppen.

Gruppen hade på fredagskvällen närmare 400 medlemmar.

Länskrim inkopplat

– Vi tycker att detta är väldigt allvarligt. Det är helt förkastligt att man hänger ut människor som ställer upp och vittnar, säger Sven Alhbin, chef för länskriminalpolisen, till Göteborgs-Posten.

Polisen jobbar nu med att identifiera personerna som hängs ut, och se vilka ärenden de är kopplade till.

– Vi tittar på om de kan ha blivit utsatta för någon typ av brott som exempelvis övergrepp i rättssak.

Facebook ska besluta

Efter att många anmälningar har kommit in är det nu upp till Facebooks policyteam i Dublin eller Kalifornien att besluta ifall sidan ska stängas ner.

– De gör en bedömning så fort de hinner, för att se om den strider mot användarvillkoren. Hot, mobbning och förtal är exempel på saker som inte är tillåtet, säger Jan Fredriksson på Text 100, som ansvarar för Facebooks kommunikation i Sverige, till Aftonbladet.

Hur snabbt går det? – När många hör av sig om samma sak går det snabbare. Det kan gå på en dag, men nu har vi haft en stor lansering för att öka säkerheten på Facebook, som har tagit mycket tid.

Viktigaste reglerna inför bygget !!!

Kategori: AllmäntVi hantverkar som mest under sommaren. Ett nytt staket eller en större altan ska snickras. Den efterlängtade poolen ska bli verklighet och en ny friggebod ska på plats för sommarens gäster. Men det är mycket att tänka på så att allt blir rätt.

Läs er på:
http://www.boverket.se/

Skriv alltid avtal med hantverkaren !!!!

Kategori: Allmänt


När du ska bygga om eller renovera hemma kan du behöva anlita en hantverkare till hjälp. Det finns gott om hantverkare – både bra och dåliga. Därför är det viktigt begära in referenser om den hantverkare du funderar på att anlita. Du ska aldrig betala för något i förskott eller för något som inte är fackmässigt gjort.

Läs mer på :
http://www.omboende.se/Bygga1/Renovera-/Anlita-hantverkare-/