Brand och Säkerhets Byrån

Här kan du läsa och få gratis tips hur du kan skydda dig själv och andra.

Ambassader, Konsulat och reseråd !!!

Kategori: AllmäntHur ska jag förbereda mig inför utlandsresan? Vad ska jag tänka på? Kan en ambassad hjälpa mig om jag blir sjuk utomlands? Vad gör jag om jag tappar passet utomlands?

Folk reser mer idag och för att du ska vara säker  ute världen ,kanske ett besök  till UD:s hemsida är något för dig .
Där kan du läsa om följande :
Ambassader och konsulat , stödfunktioner inom UD ,Reseinformation , UD avråder ,Länder och regioner och mycket mer .
http://www.ud.se/sb/d/9326

Ta bort Antivirus 2009 !!

Kategori: AllmäntOm du har sett ett popup meddelande på datorn som hävdar att du har ett säkerhetsproblem, då har du verkligen ett problem - det heter Antivirus2009 som är en AntiSpyware program. 

Det som händer är att skaparna bakom Antivirus 2009 har format denna virus för att få dig att köpa deras falska programvara. Detta är verkligheten för spionprograms hot idag. De blir smartare och smartare och svårare att ta bort. Vad gör Antivirus 2009 så svårt att ta bort är det faktum att programvaran har förmågan att återskapa sig självt efter en omstart. Detta innebär att du manuellt kan radera filer, mappar registerposterna osv hela dagen lång och varje gång du startar om datorn så kommer den att vara tillbaka där igen, den kommer att kontinerligt störa dig med popups och hämta andra farliga spionprogram till din dator. 

Jag hittade en bra video på www.youtube.com  visar hur man tar bort virus2009 för alltid.

 Ladda sedan CCleaner för att utföra rensningen.
http://www.ccleaner.com/

MySpace.com stänger av 29 000 sexförbrytare !!!

Kategori: Allmänt

Så skyddar du ditt barn från nätpedofiler

pi Engagera dig

Låt dina barn få visa och lära dig hur det ser ut i deras värld. Det hjälper inte att förbjuda internetanvändning. Förklara att nästa gång det kommer en "ful gubbe" så vill du vara med för att förstå och skaffa erfarenhet.

pi Inga nummer

Lär ditt barn att aldrig lämna ut sitt telefonnummer, hemadress eller vilken skola man går på.

pi Surfa själv

Den bästa erfarenheten som förälder är att skaffa en egen sida på en ungdomssajt och surfa runt. Lär dig, upptäck och försök att förstå vad ditt barn sysslar med.

pi Kameravarning

Bilder från webbkameror och mobilkameror kan hamna på sexsajter. När dessa bilder väl är ute i cybervärlden och på porrsajter är de där för att stanna i många år.

pi Inga träffar

Barnet måste lära sig att inte träffa någon från nätet. Om det ändå måste ske - se till att barnet inte träffar någon ensam. En eller flera vänner bör följa med.


Källa: Netscan