Brand och Säkerhets Byrån

Här kan du läsa och få gratis tips hur du kan skydda dig själv och andra.

UMO.se

Kategori: Allmänt


UMO är en nationell ungdomsmottagning på nätet för unga mellan 13 och 25 år. Syftet med sajten är att göra det lättare för unga att hitta relevant, aktuell och kvalitetssäkrad information om sex, hälsa och relationer. UMO jobbar för att skapa förutsättningar för lika villkor och ett ökat handlingsutrymme för unga.


UMO vill ge kunskap och möjlighet till reflektion för att unga ska kunna påverka sin situation -hemma, i relationer, i skolan eller på jobbet. Genom att känna till sina rättigheter och skyldigheter ökar möjligheten att själv bestämma hur man vill ha det. UMO jobbar inkluderande, och med målet att alla ska kunna känna att det är en sida för dem, oavsett vem man är. Rådande normer ifrågasätts och problematiseras. Stor vikt läggs också vid att sajten ska vara lättillgänglig, och vi har en användbarhetsexpert anställd på UMO.

Läs mer på :

http://www.umo.se/

Stoppalangningen.se

Kategori: AllmäntValborg och skolavslutningar är exempel på festhelger för många ungdomar. Unga och alkohol är en riskabel kombination. Alkohol ökar risken för oönskade sexuella kontakter, misshandel, narkotikadebut och framtida beroende. Att minska tillgången på alkohol för ungdomar, och att skjuta upp alkoholdebuten, är viktiga delar av det brottsförebyggande och hälsofrämjande arbetet. 

Läs mer på :
http://stoppalangningen.episerverhotell.net/en/

Desperata jobbsökare utnyttjas av cyberskurkar

Kategori: Allmänt


Säkerhetsföretaget Panda Security genomförde en undersökning mellan januari och mars i år där det analyserade vilken typ av e-post som mottogs av företag.
Undersökningen visade att mindre än 7 procent av all e-post var ofarlig, medan hela 90,92 procent bestod av spam eller e-post med skadlig kod.
Siffrorna från undersökningen kommer från en analys av 69 miljoner e-postmeddelanden som passerade e-postfiltret Trustlayer Mail från Panda Security.
Enligt Panda Security har en ny typ av bedrägerier dykt upp med e-postmeddelanden som erbjuder olika typer av jobb. 

- Cyberkriminella har utnyttjat de som är desperata för att hitta jobb. Det största målet är dock fortfarande att rekrytera "målvakter" för att lura användare att tvätta pengar genom deras bankkonton, säger Sebastian Zabala, säkerhetsexpert på Panda Security i ett pressmeddelande.
Enligt rapporten så sprids en majoritet av all skräppost via så kallade botnät där USA står för 11,61 procent av all spam. Brasilien hamnar på andraplats med 11,5 procent.