Brand och Säkerhets Byrån

Här kan du läsa och få gratis tips hur du kan skydda dig själv och andra.

Det lackar mot jul! Ho ho ho

Kategori: Allmänt

 

Julen är en tid då bränder är vanligt. Att glömma ljus är en stor orsak till många bränder.Ta för vana att aldrig någonsin lämna levande ljus utan uppsikt.

Tänk på att ficktjuvar ökar under juletider. Förvara inte plånbok eller andra värdeföremål i bakfickan eller i ryggsäcken eller i handväskan där de är lätta för en ficktjuv att komma åt. Försök ha värdeföremål nära kroppen. Tänk på att alltid skydda din pin-kod när du tar ut pengar i automater.

En hel del inbrott kan förebyggas och förhindras genom att det finns ett larm och dekaler. Tjuven väljer hellre ett olarmat hus utan dekaler än ett hus med larm.

Kära Inbrottstjuv Välkommen!

Kategori: Allmänt

Handelsbanken varnar för stort bedrägeriförsök !!!

Kategori: Allmänt

Har du konto på Handelsbanken bör du vara lite extra försiktig med vilka e-postmeddelanden du får. Ett nytt bedrägeri som började cirkulera i går försöker locka användare som har konto i Handelsbanken att klicka på en länk i ett falskt e-postmeddelande.

E-postmeddelandet uppmanar mottagaren att koppla samman sitt konto på med ett nytt säkerhetssystem på Handelsbanken. Klickar mottagaren emellertid på länken så finns det risk för att kontot länsas helt.

Handelsbanken uppmanar alla kunder att företaget aldrig kontaktar sina kunder via varken e-post eller telefon för den här typen av uppgifter. Är du orolig eller osäker på något kan du ringa Handelsbankens kundsupport på 0771-59 60 60.
Läs mer på :
http://handelsbanken.se/shb/inet/Icentsv.nsf/vlookupfirstpage/handelsbankense