Brand och Säkerhets Byrån

Här kan du läsa och få gratis tips hur du kan skydda dig själv och andra.

Så enkelt kapas ditt bankkonto via mobilen !!!

Kategori: Allmänt


De ökända trojanerna Zeus och Spyeye har kombinerats och anpassats för att kunna användas i attacker mot de användare som loggar in på sin bank via Android-telefoner.
En föregångare till den här farliga trojanen kunde lägga beslag på all sms-trafik och på så vis komma över koder som skickades från en användares bank. För att den typen av attack ska lyckas direkt via trojanen måste dock både användarens telefon och dator vara infekterade.
Men bedragarna har nu kommit på en ännu enklare variant och har tillverkat en falsk app som stjäl alla inloggningsuppgifter på en och samma gång, skriver Tech World.

Varningsinfo : Betala aldrig en bluffaktura !!!

Kategori: Allmänt

Alla bluffakturor som kommer in läggs omgående in i ett datasystem där de bearbetas. Redan första klagomålet som kommer in på ett företag kontrolleras mot tidigare inlagd uppgifter och inte sällan leder det till att kopplingar till andra företag eller personer hittas. På detta sätta kan företagare mycket snabbt varnas för olika blufföretag.

Läs mer om: http://www.varningsinfo.se/sidor/om-oss-1/

Så försöker de länsa ditt konto !!!!

Kategori: Allmänt


Nätbedragarna använder allt mer avancerade metoder för att stjäla dina pengar.
Det senaste knepet är att skicka ut ett meddelande där det står att ditt konto är
spärrat för köp och att du ska lämna ut dina kortuppgifter...

1. Användaren får ett mejl om att hans eller hennes kontokort är spärrat för inköp med betalningsmetoden 3D Secure. För att få ett nytt lösenord ska användaren klicka på länken ”Kontrollera ditt konto”.

2. Då kommer en ny sida upp där man bland annat ska uppge sitt kreditkortsnummer och sin verifieringskod.