Brand och Säkerhets Byrån

Här kan du läsa och få gratis tips hur du kan skydda dig själv och andra.

NIX .se

Kategori: Allmänt


NIX-Telefon drivs av en ideell förening - Föreningen NIX-Telefon - som har 10 branschorganisationer som medlemmar. Föreningen bildades den 1 oktober 1999.  
  Föreningens verksamhet leds av dess styrelse. Föreningen har uppdragit åt SWEDMA att handha föreningens administration och åt Infodata AB att ombesörja den tekniska hanteringen av spärregistret.

Här finner du svar på hur du kostnadsfritt spärrar ditt telefonnummer och vad som gäller enligt lag och etiska regler.
Idag finns det både för privatpersoner och företag.

Läs mer på;
http://www.nix.nu/Page14.aspx

Barnsemester.se

Kategori: Allmänt

 
Alla föräldrar är välkomna att sätta betyg på ställen de besökt med barnen, skriva kommentarer och tips till andra föräldrar och ge parkerna ris och ros. Barnsemester.se har blivit en stor mötesplats där föräldrar tipsar och varnar varandra.

Barnsemester.se är en semesterguide för familjer med barn 0-17 år. Den uppdateras varje dag och är uppbyggd kring en omfattande och lättnavigerad databank med tusentals familjeattraktioner i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Österrike, USA (Florida, New York, Las Vegas) - och om en vecka presenteras allt familjekul i Spanien!

Läs mer på :
http://www.barnsemester.se/

SitSac - ryggsäck med inbyggd bälteskudde!

Kategori: Allmänt


Alla barn under 135 cm måste sitta på bälteskudde. Det är lag i Sverige sedan 1 januari 2007. Om bälteskudden ska användas, måste den vara nära till hands, tänkte uppfinnaren Maria Munther och skapade SitSac, en kombinerad ryggsäck och bälteskudde. Uppfinningen gör det enkelt för barnet att själv bära med sig bälteskudden och därmed åka säkert och följa lagen.
Läs mer på :
http://www.sitsac.se/